Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

halal bankieren

  • Appie

    Kan iemand mij vertellen wat het belastingtechnische verhaaltje is bij halal bankieren! Let me know!

    Mvg.

    Ab

  • Galid

    bedoel je het product de halal hypotheek?? Technisch gezien is de halal hypotheek WEL mogelijk alleen wordt ie niet aangeboden omdat blijkt dat de maandlasten veel hoger liggen door o.a. gebrek aan belastingvoordelen voor de afnemer en andere wettelijke belemmeringen. Denk bijvoorbeeld aan het dubbel betalen van overdrachtsbelasting. Hieronder een stuk uit fx.nl

    "De Halal-hypotheek werkt als volgt: de hypotheekverstrekker koopt in opdracht van de klant een huis. Na een paar dagen wordt het huis met winst aan de opdrachtgever verkocht. De opdrachtgever betaalt dus geen rente, maar wel een hoger bedrag voor het huis. Dat bedrag moet in termijnen terugbetaald worden aan de hypotheekverstrekker.

    De Halal-hypotheek is nog niet in Nederland verkrijgbaar. De islamitische financiële instelling Bilaa-Riba wil hier pas mee starten als er een wijziging in de wet komt. Mensen die een gewone hypotheek afsluiten, profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Bij een Halal-hypotheek is geen rente verschuldigd, waardoor niet geprofiteerd wordt van de renteaftrek. Bilaa-Riba wil dat mensen hiervoor gecompenseerd worden."